Het vrolijke Vlinderveld

Beste leden,

Zoals bekend is in 2019 en 2020 de driehoek vooraan bij ons complex opgeknapt door bestuur en leden. Verwijderd zijn bramen en brandnetels, overtollige struiken en bomen, plastic, glas en tegels. Vervolgens is het perceel gespit en ingezaaid met gras.

Na het rustjaar 2021, willen we dit stuk verder inrichten met meerjarige insectenvriendelijke bollen, vaste planten en lage struiken. Dit ter verhoging van de biodiversiteit, en zo vermindering van ziekten en plagen in uw teelten. Ook geeft het een vriendelijke uitstraling van ons complex.

Daarvoor is een plan gemaakt en een kostenbegroting opgesteld. Dit wordt ingebracht voor de motiemarkt 2022 onder de naam Het Vrolijke Vlinderveld.

In het plan wordt deels uitgegaan van eigen plantmateriaal van de leden.

Daarom bij deze de oproep : als men bollen, planten en struiken over heeft, dit te melden aan het bestuur.

Het gaat om de volgende soorten:

Bollen: Winter-aconiet, Krokus, Ster-hyacinth, Sneeuwklokje, Narcis, Herfsttijloos, Bijenkorfje.

Vaste planten: Duizendknoop (Persicaria), Prachtkaars (Gaura), Leverkruid (Eupatorium), Herfstaster (lage soorten).

Struiken: Sneeuwbes (Symphoricarpus), Trosroos (laag),  Vlinderstruik (Budlea),  Abelia.

Na aanmelding wordt met u overlegd over de beste levertijd voor aanplant.

De bollen zullen in november geplant worden. Het andere plantmateriaal gaat in de winter of vroege voorjaar de grond in,  zodra het perceel daarvoor ingericht is.

Met grote dank alvast.

Bestuur VTV Zuigerplas