Beschrijving enkele aardappelsoorten

Twinner

Zgn. ROBUUST aardappelras – goed bestand tegen Phytophthora. Twinner is een vroeg ras en heeft vrij grove knollen. Het is een vrij vastkokende aardappel met een lichtgele vleeskleur. Deze aardappel is sterk tegen Phytophthora in het loof en in de knol. Twinner is ook geschikt voor het maken van verse friet. Voldoende bemesten en bij droogte beregenen.

maat 28/35 – ca. 39/40 knollen/kilo

         35/55 optie, minder knollen/kilo

Carolus

Zgn. ROBUUST aardappelras – zeer goed bestand tegen Phytophthora. Middellaat afrijpende Carolus is een kruimige geelschillige aardappel met mooie rode ogen. Vanwege de goede resistentie tegen Phytophthora in het loof is de Carolus uitermate geschikt voor de biologische teelt van zowel frites- als tafelaardappelen. De smaak is niet overweldigend, maar het ras is wel geschikt voor stamppotten en als frietaardappel. GOED RESISTENT TEGEN PHYTOPHTHORA.

maat 28/35 – ca. 39-40 knollen/kilo

         35/55 optie, minder knollen/kilo

Alouette

Zgn.ROBUUST aardappelras, goed bestand tegen Phytophthora. Alouette is middellaat afrijpend ras. Vast kokende aardappel met een diep gele vleeskleur. De schil is mooi glad, met een frisse rode kleur. Alouette beschikt over een zeer hoge resistentie tegen Phytophthora in zowel loof als knol. Alouette geeft een hoge opbrengst. Alouette is goed van smaak en geschikt om op diverse manieren te bereiden in de keuken (koken, stomen, bakken, verwerken in salades). Alouette laat zich prima bakken en is redelijk geschikt om frites van te maken. GOED RESISTENT TEGEN PHYTOPHTHORA

maat 28/35 – ca. 39-40 knollen/kilo

         35/55 optie, minder knollen/kilo

Levante

Levante is een nieuw middenlaat ras en ovaal van vorm en geel vlezig. Het kooktype is vastkokend, als deze op tijd geoogst wordt, laat je hem helemaal uitgroeien, dan wordt hij wat bloemiger. Levante is een prachtige aardappel, zeer geschikt voor consumptie en frites. Deze aardappel is vrijwel resistent tegen Phythofthora in het loof en zeer sterk in de knol. Levante is een echte opbrengst topper. Het loof bestaat is goed dekkend. Levante kun je goed bewaren.
advies planttijd is April.

maat 28/35 – ca. 39-40 knollen/kilo

         35/55 optie, minder knollen/kilo